“Съжалявам ,че бях свидетел на убийството на моя приятел Димитър

...
 “Съжалявам ,че бях свидетел на убийството на моя приятел Димитър
Коментари Харесай

Близнаците в съда: Митко ни беше приятел! Съжаляваме!

  “Съжалявам,че бях очевидец на убийството на моя другар Димитър Малинов, ” съобщи пред съда Борислав Динков. Съжалявам за случилото се Митко ми беше другар ”, добави и брат му. Двамата близнаци застанаха пред Районен съд по обвиняване във персонално укривателство, като съгласно държавното обвиняване са помогнали на Рангел Бизюрев да заровят натрупа на убитото момче. Според прокуратурата Борислав обезпечил превозването на тялото на Димитър с кола, а Валентин донесъл кирка и лопата, с цел да бъде изкопана дупка и да го заровят. След това нахвърляли от горната страна строителни боклуци от близкото бунище.
Прочетете още
„ Като ви е бил другар за какво не му помогнахте, а го заровихте?! ” опонира им околните на Малинов, а майка му не можеше да спре сълзите си.

Още при започване на съвещанието, юрист Званчева направи искане делото да протече при закрити врата. По думите на юриста има събрани доказателства, касаещи друго досъдебно произвеждане. Тя счита, че мненията в правосъдна зала на доказателствата биха засегнали точно нарушение следствена загадка. “Нито аз нито прокуратурата, имаме позволение да разясняваме друго досъдебно произвеждане. Коментирайки доказателствата, бихме нарушили обективността на следствието. Уважавам работата на медиите, съчувствам на околните, само че смятам, че като адвокати би трябвало да съблюдаваме закона, ”каза Светлана Званчева.

Съдът обаче не почете настояването ѝ.

Според прокурора Димитър Костов, в случай че  двамата близнаци бъдат пуснати от ареста има заплаха да се укрият и да извършат закононарушение По думите ми има задоволително доказателства, които сочат точно обвинените са направили това закононарушение. Извън делото прокурорът съобщи, че няма данни да са взели участие в убийството. Той не пожела да изнася към този миг повече информация.

Адвокат Званчева пожела да не се почита настояването на прокурора за непрекъснат арест  на Динкови. Анализирайки доказателствата, юристката съобщи, че в случай че бъдат пуснати от ареста няма заплаха да се укрият или да извършат друго закононарушение, тъй като заплахата би трябвало да е действителна и да се поддържа с доказателства. “Ще се огранича да разясня доказателствата по делото, само че смятам, че другите предпоставки не са на разположение. ”

 По думите ѝ, те са се явявали пред проверяващите, както в Приморско, където са били след закононарушението, по този начин ѝ в понеделник за задържането им и не са се укривали. Званчева съобщи, че по делото са предали непринудено доказателства за следствието и със личните си показания са спомогнали за откриване на истината.

Адвокат Званчева показа данни пред съда, че е осъществена съдебномедицинска експертиза на Динкови, от която вещото лице е стигнал до извода, че те нямат нито едно пострадване по себе си и липсват травматични увреждания. По думите ѝ това приказва, че близнаците нямат присъединяване в убийството на Малинов.

В последните си думи към съда Динкови обявиха, че убитият Митко им е бил другар и съжаляват за гибелта му.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР